Foto: Freepik

Jeden hráč se může také spojit s až třemi dalšími hráči v kooperativním režimu, což přináší zábavnou spolupráci. Zcela novým prvkem v této hře jsou „hrdinové“, kteří získávají na síle a úrovni buď postupem času, nebo díky měně, kterou hráč v průběhu hry získává.

Každá opice zaujímá jinou roli a může ovlivňovat Bloons různými způsoby, jako je jejich praskání, zpomalení nebo posílení ostatních opic. Zničení Bloons hráči přináší peníze, které lze investovat do nákupu nových obran nebo vylepšení stávajících opic. Vylepšení opic poskytuje přístup k novým schopnostem, což dodává strategický prvek hře. Hráč postupuje v každém kole získáváním zkušeností (XP) pro věže, což pomáhá odemykat další vylepšení a funkce, a posouvá se tak dál ve hře.

Bloons přicházejí ve vlnách a putují předem určenou cestou. Každá vlna obsahuje určité množství Bloons, které se postupně zesilují a mohou mít speciální odolnosti vůči určitým útokům, jako jsou exploze, led nebo oheň. Mezi nejtvrdší bloony patří MOAB (Massive Ornary Air Blimp), vzducholodě a zeppelinům podobné balóny s mnohem vyšším zdravím, které představují zvláštní výzvu. Pokud se Bloons dostanou přes hráčovu obranu a uniknou, hráč ztrácí životy, a silnější Bloons mu jich odeberou více. Pokud hráč ztratí všechny životy, hra končí. Úkolem hráče je tedy vybudovat co nejefektivnější obranu, aby zabránil úniku Bloons.

Hráč si může vydělávat různé měny ve hře. „Monkey Money“ je odměna za vyhraná kola a dokončené výzvy, což umožňuje odemykat další funkce ve hře. „Monkey Knowledge Points“ se udělují během hraní a slouží k trvalému vylepšení opic prostřednictvím stromu dovedností. „Trofeje“ jsou vzácnou měnou, kterou lze získat pouze během týdenních akcí a slouží k odemykání kosmetických doplňků.

Hra také nabízí speciální události, jako jsou Boss Bloons. Tyto velmi silné Bloony třídy MOAB se objevují v pravidelných intervalech, a hráči musí vytvořit speciální strategii, aby je porazili. Proti těmto bossovým Bloons jsou však k dispozici také mocné „Paragony“, které představují jedny z nejdražších a nejvýkonnějších vylepšení věží. Paragony spojují každou z cest věže do jednoho super silného vylepšení, které zvláště exceluje v boji s bossovými Bloony.

Celkově je Bloons TD 6 zábavnou a návykovou Tower Defense hrou s inovativními prvky a mnoha možnostmi strategií. Od 3. srpna bude tato hra na platformě Epic Games dostupná zdarma ke stažení, takže si ji mohou užít všichni fanoušci žánru i nováčci. Stačí ji vyzkoušet a pustit se do dobytí balónové invaze s vlastními strategiemi a taktikami!

Zdroj: NinjaKiwi.com (odkaz)