Foto: Freepik

Nově se mohlo pouštět vše, a to od všech autorů a ze všech žánrů. Mladá generace tak zažívala doslova další revoluci a extrémní pocit svobody. Pro každého byly devadesátá léta silným obdobím, a proto jsme se rozhodli sestavit pět ikonických hitů, které tuto dobu dobře reprezentují.

„Smells Like Teen Spirit“ – Nirvana

„Smells Like Teen Spirit“ není jen písní, je to kulturní posun a revoluce. S mocným a ikonickým úvodním riffem, skvěle strukturovanou melodií a silnými výkřiky Kurta Cobaina, píseň skutečně zachycuje energii, která charakterizovala devadesátá léta a energii mladých. Tato píseň vynesla grunge (podskupina rocku) do mainstreamu a zabezpečila Nirvaně místo v hudební historii.

„November Rain“ – Guns N‘ Roses

„November Rain“ je epická skladba, která patří k největším rockovým hymnám všech dob. Axl Rose jako charismatický frontman vede tuto skladbu k neuvěřitelnému vrcholu. S epickým videoklipem a dechberoucím sólem na konci písně se stala ikonou devadesátých let.

„East of the Sun“ – a-ha

Tato píseň ukazuje, že a-ha není jen „Take On Me“. „East of the Sun“ je hluboká a melancholická skladba, která v sobě nese kouzlo a fantazií. Morten Harket dokazuje svou vokální šíři a zpěv v této písni je jedinečný. A-ha si zaslouží uznání za tuto skvělou píseň.

„Enter Sandman“ – Metallica

Metallica uvedla tuto píseň na trh v roce 1991 a stala se jedním z jejich největších hitů. S temnými a těžkými kytarovými riffy a výrazným zpěvem od Jamese Hetfielda se stala hymnou metalového žánru a je to klasika, která stále oslovuje posluchače.

„Wonderwall“ – Oasis

Oasis vstoupili na hudební scénu s „Wonderwall“ a tato píseň rychle získala oblibu. S chytlavou melodií a emocionálním zpěvem od Liama Gallaghera se „Wonderwall“ stal hymnou pro mnohé fanoušky. Je to klasika, která dodnes ovlivňuje mnoho hudebních nadšenců.

Každá z těchto pěti skladeb z devadesátých let přinesla něco unikátního a nezapomenutelného do světa hudby. Zůstávají živé díky svému vlivu na kulturu a hudbu a jsou stále oblíbené mezi fanoušky po celém světě. I když je těžké vybrat pouze pět nejlepších skladeb z celého desetiletí, tyto skladby skutečně zaujaly zvláštní místo v srdcích posluchačů a budou žít dál jako hudební ikony devadesátých let.

Každý má ale jiné preference, a proto i Top 5 hudebních hitů bude u každého vypadat jinak. Zkuste nám do komentářů napsat váš žebříček a příště můžeme napsat zajímavý článek o vašem výběru.

Zdroj: TheTopTens.com (odkaz)