Foto: Freepik

Xbox Game Studios, které stojí za vydáním Age of Empires III, se rozhodlo pro zvláštní krok. Část hry byla vybrána z původního titulu a prošla remasterováním grafiky, aby byla nyní k dispozici všem hráčům jako free-to-play verze. Ano, slyšíte správně – na Steamu si můžete zahrát tuto verzi zcela zdarma a co je nejlepší, není to jen omezená akce platící jen po určitý čas.

Tato zvláštní edice je nazývána Free Trial, což je vlastně druh demoverze. Vývojáři na oficiálních stránkách upřesňují, že obsah této bezplatné verze bude postupně obměňován. V první vlně jsou hráčům k dispozici tři civilizace: Francie, Rusko a indiánský kmen Irokézů. Samozřejmě nesmí chybět ani několik misek z kampaně a rekonstrukce skutečných bitev, které se odehrály v 16. století.

A co je potřeba k tomu, aby si hráči mohli tuto remasterovanou klasiku užívat? Hardwareové požadavky nejsou nijak neúnosné. Doporučenými komponentami jsou Intel Core i5 3300 nebo AMD FX-8350, grafická karta GeForce GTX 980 nebo Radeon R9 Fury, 8 až 16 GB operační paměti RAM a prostor na disku o velikosti 42 GB.

Ale to není všechno. Tvůrci připravují velkou aktualizaci pro tuto bezplatnou verzi, která má dorazit již 18. srpna. Trio dostupných civilizací se obmění a hráči budou mít příležitost vyzkoušet si nové národy a nové příběhové mise. Rekonstrukce historických bitev také prožijí svou obměnu.

Pokud by vás zaujala plná verze hry, na Steamu najdete nejen tuto bezplatnou edici, ale také standardní verzi a celou řadu datadisků. Série Age of Empires si zachovává své kouzlo i po letech a Age of Empires III: Definitive Edition v novém kabátě je skvělou příležitostí pro nové hráče, stejně jako pro ty, kteří si chtějí zavzpomínat na staré časy. A kdo ví, možná právě tato bezplatná verze vás přivede k tomu, abyste si pořídili plnou verzi a prozkoumali všechny dobrodružství, která tato řada nabízí.

Zdroj: AgeOfEmpires.com (odkaz)