Foto: Freepik

Vstupte do světa, kde každý krok je sledován a žádné tajemství nemůže zůstat skryto. Hra Orwell: Keeping an Eye on You vás zavede do futuristického, dystopického světa, kde stát používá masivní dohledový systém, aby sledoval každého občana a udržoval společnost pod kontrolou. Vy se stanete „strůjcem“ – vyšetřovatelem, který je pověřen odhalením pravdy za záhadnými teroristickými útoky. Zatímco jste na první pohled hrdina, hra se rychle rozvine do složitého morálního dilematu.

Vytvořená německou herní společností Osmotic Studios a vydaná roku 2016, Orwell: Keeping an Eye on You patří do žánru dobrodružství s prvky detektivního thrilleru. Hráči zde nejsou předurčeni k akčním bitvám nebo epickým soubojům, ale k rozvíjení příběhu, vyhledávání důkazů a rozhodování o osudech postav.

Základní premisou hry je nový dohledový systém, známý jako Orwell, který díky svému neuvěřitelnému algoritmickému zpracování umožňuje získávat informace ze sociálních sítí, e-mailů, kamerových záznamů a dalších online zdrojů. Vy jako hráč se stanete součástí tohoto systému a vaším úkolem je hledat důkazy a sledovat podezřelé osoby.

Hra je rozdělena do několika epizod, kdy každá nová epizoda vás posouvá hlouběji do napínavého příběhu. Vaše rozhodnutí mají vážné následky na osudy postav a děj hry. Na jedné straně máte povinnost odhalit pravdu a chytit teroristy, ale na druhé straně se musíte vyrovnat s morálními otázkami, zda je vhodné sledovat lidi a zasahovat do jejich soukromí za účelem „veřejné bezpečnosti“.

Jedinečný umělecký styl hry vytváří atmosféru napětí a úzkosti, když se potápíte do světa internetu, kde je každý hmatatelný. Hra Orwell vás nutí přemýšlet o etice dohledu, svobodě slova a roli vlády ve světě digitálních technologií.

Jedním z největších silných bodů hry je její schopnost přimět hráče k reflexi na současná společenská témata, jako je ochrana osobních údajů, kybernetická bezpečnost a manipulace informacemi. Není to jen hra, ale i vzdělávací zkušenost, která nás nabádá k tomu, abychom si uvědomili následky digitálního dohledu.

Orwell: Keeping an Eye on You ukazuje, že hry mohou být mnohem víc než jen zábavou. Můžou být platformou pro vyprávění poutavých a relevantních příběhů, které nás nutí přemýšlet o světě, ve kterém žijeme. Jestliže jste fanoušky her s výrazným příběhem a hledáte hru, která vás zaujme od začátku do konce, Orwell: Keeping an Eye on You je pro vás to pravé.

Zažijte tuto emocionálně náročnou hru, která vám otevře oči k digitálnímu světu, který nás obklopuje, a nechte se vtáhnout do dobrodružství, které vás donutí rozhodovat se, jaké hodnoty a principy v digitálním věku opravdu stojí za to hájit.

Tato hra je pak k dispozici na platformě Epic Games ke stažení od 10. srpna zcela zdarma.

Zdroj: OsmoticStudios.com (odkaz)