Foto: Freepik

Při prožívání Basimovy cesty k tomu, abyste se stal „Skrytým“ a provádění komplexních vyšetřování a atentátů, budete schopni ponořit se do jeho světa s neomezeným počtem snímků za sekundu, dokonce i při rozlišení 4K. Můžete také simultánně používat klávesnici, myš a ovladač (nebo jiné vstupy) a těšit se na úchvatný panoramatický pohled s podporou HDR a možností více monitorů. 

Dále budete mít možnost využít funkcí, jako je Intelova AI-asistovaná technologie XeSS Super Sampling, která zvyšuje rozlišení a umožňuje hardwaremu generovat více snímků za sekundu. Hra je také optimalizována pro grafické karty Intel Arc a procesory 13. generace. S MSI Mystic Light produkty můžete synchronizovat okolní osvětlení s děním hry a dokonce zažít haptickou zpětnou vazbu v horní části těla díky vestě OWO Haptic Gaming System (což je funkce podporovaná i na konzolích).

Nyní se podíváme na několik možných konfigurací hardware a na to, jaké výkonnostní parametry s nimi můžete dosáhnout:

Specifikace PC (Všechny vyžadují DirectX 12)

1080p, LOW PRESET, 30 FPS

  • CPU: Intel Core i7-4790K (Intel Core i5-8400 for Intel Arc with ReBAR)/AMD Ryzen 5 1600

  • GPU: Intel Arc A380 6GB/NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB/AMD Radeon RX 570 4GB

  • RAM: 8GB (dual-channel mode)

  • OS: Windows 10/11

  • SSD Storage: 40 GB

1080p, HIGH PRESET, 60 FPS

  • CPU: Intel Core i7-8700K/AMD Ryzen 5 3600

  • GPU: Intel Arc A750 8GB/NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6GB/AMD Radeon RX 5600 XT 6GB

  • RAM: 16GB (dual-channel mode)

  • OS: Windows 10/11

  • SSD Storage: 40 GB

1440p (2K), HIGH PRESET, 60 FPS

  • CPU: Intel Core i7-9700K/AMD Ryzen 7 3700X

  • GPU: Intel Arc A770 8GB/ NVIDIA GeForce RTX 2070 8GB/AMD Radeon RX 5700 XT 8GB

  • RAM: 16GB (dual-channel mode)

  • OS: Windows 10/11

  • SSD Storage: 40 GB

2160p (4K), ULTRA PRESET, 60 FPS

  • CPU: Intel Core i5-11600K/AMD Ryzen 5 5600X

  • GPU: NVIDIA GeForce 3080 10GB/AMD Radeon RX 6900 XT 16GB

  • RAM: 16GB (dual-channel mode)

  • OS: Windows 10/11

  • SSD Storage: 40 GB

Historie Assassin’s Creed

Když v roce 2007 Ubisoft poprvé uvedl na trh hru s názvem „Assassin’s Creed,“ málokdo si tehdy uvědomoval, že se právě zrodila jedna z nejvýznamnějších a nejúspěšnějších herních sérií v historii. Od té doby se Assassin’s Creed stala synonymem pro epické dobrodružství, historickou autentičnost a záhadné spiknutí. Následující článek nám přiblíží nejen historii této série, ale také to, co ji činí tak zvláštní a oblíbenou mezi hráči po celém světě.

První Assassin’s Creed nás zavedl do období Třetího křížového výpravy a představil nám hrdinu jménem Altair Ibn-La’Ahad. Altair byl členem tajného bratrstva zabijáků, známého jako Assassins, a jeho příběh se točil kolem boje proti templářskému řádu v krásném prostředí křižáckých měst. Hra nabídla hráčům otevřený svět, plný historických detailů a akrobatických soubojů, což bylo pro svou dobu revoluční.

Následovalo několik dalších dílů s různými protagonisty a historickými obdobími, jako například renesanční Itálie v Assassin’s Creed II nebo Americká revoluce v Assassin’s Creed III. Každá hra přinesla nové dobrodružství a novou éru, ale stále zachovala základní prvky série, jako jsou skryté vraždy, volný pohyb po historických městech a složité spiknutí.

Inovace a vývoj

Assassin’s Creed se neustále vyvíjela a inovovala. Jednou z nejvýznamnějších změn byla hra „Assassin’s Creed IV: Black Flag,“ která hráče zavedla na moře jako piráty. Tato hra nabídla otevřený svět Karibiku, kde mohli hráči prozkoumávat ostrovy, hledat poklady a vést námořní bitvy. Tato změna byla oslavována kritiky a hráči.

Další významnou inovací byla hra „Assassin’s Creed Origins,“ která přenesla sérii do starověkého Egypta a zcela přepracovala bojový systém a herní mechaniky. Hra přinesla nový dech do série a ukázala, že Assassin’s Creed je schopna se stále vyvíjet a přizpůsobovat novým trendům v herním průmyslu.

Assassin’s Creed jako historický edukátor

Jedním z nejvýraznějších prvků série Assassin’s Creed je její schopnost přenášet hráče do historických období s úžasnou autentičností. Každý díl série se věnuje pečlivému výzkumu a rekonstrukci historických míst a událostí. Hráči se tak mohou stát virtuálními turisty v různých částech světa a dobových érách, což často vyvolává zájem o skutečnou historii.

Budoucnost série

Assassin’s Creed je série, která neustále překvapuje a inovuje. Ubisoft stále přináší nové hry, které se odehrávají v různých historických obdobích a místech, a fanoušci mohou očekávat další dobrodružství, která je zavedou do exotických prostředí a dobytých světů.

Série také vstoupila do světa filmu a televize, kde vytvořila například animovaný seriál „Assassin’s Creed: Lineage“ a plnohodnotný hraný film „Assassin’s Creed“ s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli.

Závěr

Assassin’s Creed je jednou z nejikoničtějších a nejúspěšnějších herních sérií všech dob. S její historickou autentičností, inovativními herními mechanikami a dobrodružstvím na každém kroku si získala srdce milionů hráčů po celém světě. Její budoucnost je stále světlá a mnoho fanoušků se těší na další dobrodružství, která tato série přinese. Assassin’s Creed zkrátka změnila historii videoher a stala se nedílnou součástí herní kultury.

Zdroj: news.ubisoft.com (odkaz)