Foto: Freepik

Předtím než společnost CD Projekt Red vypustí rozšíření s názvem Phantom Liberty do hry Cyberpunk 2077, přichází s masivním updatem, který přinese zásadní změny do tohoto akčního RPG. Vývojáři oznámili, že update 2.0 bude k dispozici od 21. září a pro všechny, kteří již vlastní tuto hru, bude zdarma. Tento patch přidává nové stromy dovedností a dovednostní body, které dosud ve hře nebyly k dispozici. Navíc dojde k přepracování systému policejního zásahu ve vesmíru hry, který bude nyní fungovat na základě „jasných a jednoduchých pravidel,“ jak to popisuje samotný vývojář.

Kriminální aktivity ve hře budou nyní trestány, přičemž policisté budou bez jakýchkoli otázek pronásledovat a likvidovat osoby postižené kyberpsychózou. Hráči budou nyní mít možnost sledovat pravděpodobnost policejního pronásledování prostřednictvím systému „Heat“ zobrazeného na obrazovce. Ti, kteří dosáhnou maximálního levelu „Heat“ – 5 hvězdiček – se budou muset vypořádat s mini-bossy od Max Tac. 

Pokud se rozhodnou utéct před autoritami, dostanou se do honiček a silničních blokád, které budou muset překonat. Pokud je však policie chytí, nebudou mít možnost se vzdát mírumilovně nebo uplatit. Ale pokud se jim podaří vyhnout se policistům, budou vědět, že již nejsou pronásledováni, když se NPC postavy začnou stahovat z místa dění.

Update 2.0 také hráčům umožňuje nové způsoby, jak likvidovat nepřátele ze svého vozidla. Nyní mohou střílet ze zadní části svých motorek a skrz čelní sklo nebo boční okno svého auta. Mohou také používat nové namontované zbraně u některých nomádských vozidel. Mezitím netrunneři mohou hackovat a převzít kontrolu nad vozidly svých nepřátel a donutit je explodovat. Kromě všech těchto změn přináší update také vylepšení uživatelského rozhraní a zážitku z hry, nový obsah ke kraftování a nové rádiové stanice.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty na druhou stranu přidává zcela nový příběh, postavy – včetně jedné modelované podle herce Idrise Elby – a mise do hry. Bude k dispozici od 26. září a hráči si ho budou moci pořídit za 30 dolarů.

Tento nový update a nadcházející rozšíření přináší do světa Cyberpunk 2077 další rozměry a vylepšení, která zajisté potěší hráče, kteří se těší na prozkoumání temného a futuristického světa tohoto populárního RPG. Slibují nové výzvy, možnosti a příběhy, které rozšíří již tak bohatou herní zkušenost.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)