Foto: Freepik

Jestli je jedna česká hra, kterou bych měl jmenovat, tak je to první díl legendární Mafie. My jsme samozřejmě hrávali tu původní verzi, ovšem nedávno vyšela Mafia: Definitive Edition, což je jen remake. Mimo to, že se dramaticky zlepšila grafika a přibylo několik dějových zápletek se autoři snažili zachovat styl i atmosféru třicátých let minulého století.

Nyní přichází poměrně nečekané rozšíření původního děje v rámci modifikace Rise and Fall, kde se blíže seznámíte s donem Salierim deset let před tím, než pro něj začne pracovat Tommy Angelo. Ve finále mají být tři části příběhu a toto je druhá část. Vzhledem k tomu, že to je primárně určeno pro české hráče, tak mají i tyto modifikace český dabing.

Obě dvě části, které jsou prozatím dostupné, jsou zcela zdarma ke stažení na webu ModDB, kde má celý balíček asi 2 GB. Poslední část by podle plánu měli dokončit již počátkem roku 2024. V době, kdy byl Salieri mladý, byl hlavním bossem ve městečku Lost Heaven don Peppone. Jeho dva vyvolení byli Salieri a Morello. Součástí příběhu je i odhalení toho, jak se oba dostali do vedoucích pozic a kde se vzala vzájemná rivalita.

Zdroj: Moddb.com (odkaz)