Foto: Freepik

V jednom patře žije zapřísáhlý komunista a voják z povolání a v druhém patře zase žije přesvědčený odbojář. Nebudeme si ale povídat o hláškách, které každý slyšel mnohokrát, ale konkrétně o dvou zajímavostech týkajících se Evy Holubové, o kterých sama nerada mluví.

První se týká natáčení postelové scény s Jaroslavem Duškem. Problém byl v tom, že Eva Holubová je poměrně stydlivá a postelové scény nemá ráda. Sama prý tenkrát prohlásila: „Došli jsme ke scéně, kdy Saša s učitelkou Evou vypijí láhev, tančí, odeberou se do ložnice a pár teček… Ptala jsem se, co znamená pár teček. Zajímalo mě, kam chtějí zajít. Hřebejk říkal: ‚Kam až nás pustíš.‘ A Dušek na to: ‚Neboj, já půjdu jen na krajíček.‘ To bylo strašný. Když přišel den D, vzala jsem si dvoje spoďáry, protože mi bylo jasný, čeho je Dušek schopný. A taky jsem si ještě půjčila od Simonky Stašové stahovačky. Nechápu, jak jsem to na sebe nandala, protože pak je ze mě museli odstřihávat.“ 

Druhá zajímavost se pak týká natáčení rodičovské schůzky. Eva Holubová se totiž v běžném životě vyhýbá používání vulgárních slov, a proto nechtěla vyslovit slovo „prcat“. Naštěstí ji Jaroslav Dušek poradil, aby si opakovala mrcat, mrcat, mrcat a prdat, prdat, prdat a pak to vyměnila. Stejně to pro Evu bylo těžké. Eva Holubová to vyřešila tak, že to napsala na tabuli. To se režisérovi Hřebejkovi líbilo a chtěl, aby to navíc podtrhla a řekla. Herecké povolání je velice náročné a Eva Holubová je důkazem toho, že se herci musí umět zapřít a překonat sami sebe.

Zdroj: CSFD.cz (odkaz)