Foto: Freepik

Česká hra Kingdome Come ukázala světu, že hráči prahnout po strategických středověkých RPG. I proto mnozí již netrpělivě vyhlíží druhý povedený český titul s názvem Manor Lords. Pravdou je, že již podle traileru můžeme říci, že hra je o mnoho lepší, než konkurenční tituly. Zjevně nejsem sám, kdo se na tuto hru těší, protože je to jedna z her, kterou si hráči nejčastěji přidávají do seznamu přání na Steamu.

Tvůrcem hry je herní studio Slavic Magic, které v rámci Xbox Partner Preview představilo nový trailer ke hře a oficiálně představila i datum pro předběžný přístup. Má to být 26. dubna 2024. Hra by měla zapojit vaše mozkové závity naplno. Jde totiž o budovatelskou strategii, kde vy, jako feudální pán, máte na starosti určité území.

Musíte ho rozdělit, přiřadit poddaným. Dále pak musíte třeba plánovat výstavbu celých měst, což zase musí odpovídat vaší úrodnosti či množství dostupné vody a dalších zdrojů. Nesmíte ale zapomínat na to, že jde o středověk a ne Trasport Tycoon, kde si v klidu vyrovnáte terén.

Zde musíte počítat s nehostinnou krajinou a naučit se pracovat s přírodou. Na zimu musíte mít dostatek obilí v sípkách, atp. Velice se mi líbí i možnost bitev a ukázka jejich „zbytečnosti“ v reálném světě. Když totiž vaši poddaní půjdou vyhrát bitvu, tak zjistíte, že vám zbytek poddaných umře hlady, protože nemáte mlynáře, pekaře, a další důležité řemeslníky. Nezapomeňte si dát tento datum do kalendáře a já sám se na to již moc těším.

Zdroj: SteamPowered.com (odkaz)