Foto: Freepik

Nadšení pro Minecraft se rozšířilo až do úrovně japonského ministerstva zemědělství, infrastruktury, dopravy a cestovního ruchu, které se rozhodlo sdílet svůj projekt tvorby nové přehrady Tatsuno prostřednictvím YouTube. Automaton Media informuje, že toto video poskytuje unikátní pohled na realizaci skutečného projektu, na kterém se momentálně pracuje v japonském Kumamotu.

Video na YouTube nese název: „Zkoušeli jsme vytvořit přehradu Tatsuno v Minecraftu!“ Během necelé minuty nabízí divákům ptačí perspektivu na to, jak by měla přehrada Tatsuno vypadat, až bude dokončena. Fascinující je, že tvůrci projektu v Minecraftu nezapomněli zohlednit detaily okolní krajiny a vegetace na obou stranách přehrady.

Automaton Media uvádí, že video vyvolalo určité pozdvižení v japonské online komunitě. Objevily se standardně dva tábory, kteří vedou vzájemnou diskuzi. Nicméně se jedná o poměrně dobrý nápad, protože realizovat projekto pomocí profesionální 3D grafiky je časově i finančně náročnější. Pro hrubou představu je Minecraft naprosto dostačující.

Podle odhadů by měla reálná přehrada Tatsuno být spuštěna a zprovozněna příští rok v roce 2024. Zdá se, že bude stát nad ostatními menšími přehradami v prefektuře Nagano, a mnozí se těší na její dokončení. Toto neobvyklé spojení reálného světa a virtuálního prostoru přitahlo pozornost, a to nejen mezi hráči Minecraftu, ale i veřejností obecně.

Zajímavým faktem je, že minulý měsíc se Minecraft stal první hrou, která překročila hranici 300 milionů prodaných kopií. Zvědavost roste ohledně toho, kolik z těchto kopií si zakoupili samotní pracovníci japonské vlády, kteří se zapojili do vytváření přehrady Tatsuno v digitálním světě Minecraftu.

Zdroj: Gamesradard.com (odkaz)