Foto: Freepik

Mafia: Definitive Edition

Není snad nikdo, kdo by neznal hru Mafie. Nemluvíme pak o situaci u nás, ale ve světě, protože hra nabrala světový věhlas. Každého upoutal příběh Tomy Angela, který se postupně dostal do služeb Dona Salieriho. Jde také o nepopsatelnou atmosféru 30. let minulého století v Americe, kde se vyskytovaly rodinné klany a gangy ovládající trh.

Autor, Dan Vávra, je v tvoření této atmosféry skutečně dobrý. To ostatně dokázal i při hře Kingdom Come: Deliverance, na kterou jsme nedávno dělali recenzi. Když už je řeč o těch recenzích, právě teď na našem kanálu na YouTube můžete vidět gameplay ze hry Mafia: Definitive Edition a během několika týdnů vyjde i recenze na tuto hru.

Remake původní Mafie vyšel v roce 2020 a snažil se respektovat původní hru. Najdeme zde stejné postavy, stajná místa a téměř stejné mise a úkoly. Došlo jen k vylepšení grafiky, mimiky a zvětšila se herní plocha. Mimo to přibyly i některé nové mise, které v původní hře nenajdeme.

ArmA 3

Další česká hra, která rozhodně stojí za zmínku, je ArmA 3. Autorem této hry je Bohemia Interactive, které je také autorem legendární Operation Flashpoint. ArmA je však celkem slavný vojenský sandbox a jedná se o oceňovanou hru nejen u nás, ale také v cizině. Ve hře se dostanete do fiktivního vojenského konfliktu, kde naleznete několik bojišť, řadu vozidel a celkem široký arzenál. Zkrátka se podíváte na válku pořádně z blízka. Nacvičíte si útoky pozemní, ze vzduchu či na moři.

Alan Wake

Není to tak dávno, co se objevila na trhu hra Alan Wake 2 z vývojového studia Remedy Entertainment. Jde o hororovou hru, která má poutavý příběh i nadprůměrné zpracování grafiky. V prvním díle sice také zaznamenáte nějaké hororové prvky, ale oproti druhému dílu jde o slabý odvar. V prvním díle se hlavní postava spolu s manželkou jede podívat na chatu u města Bright Falls. Chce tam najít nějakou tvůrčí inspiraci. Zde se ale stane několik záhadných hororových příhod.

Zdroj: Steam.com, GOG.com