Foto: Freepik

Pohádka „Pyšná princezna“ je naprostá klasika a patří nejen k Vánocům. Moderní děti ji ale možná tak neocení, protože je černobílá. Nám starším to rozhodně nevadí a naopak máme plno nostalgických vzpomínek. Právě pro nejmladší generaci teď vzniká nový remake v česko-polské koprodukci pod režírovací taktovkou Davida Lisého a Radka Berana. Právě Radek Beran je i autorem scénáře. 

Autoři nového remaku této klasické pohádky se samozřejmě snaží vycházet z její předlohy z roku 1952 i z původního literárního díla od Boženy Němcové, která ji nazvala „Potrestaná pýcha“. Radek Beran pak uvedl, že ho nejvíce přitahovala možnost vyzdvihnout čistou lásku, pro kterou může člověk změnit svůj charakter k lepšímu.

Prý si Radek Beran ale nemohl odpustit některé ikonické momenty, které každý zná právě z původního filmu z roku 1952, jako například scénu z mlýna, šermování, výběrčí daní nebo švec, který si odskočí zazpívat do sousedního království. Nebude prý chybět ani hláška „Našli moji rádcové …“

O podobu 3D postav se postará pražské studio PFX, a to konkrétně tým Jana Koníčka. Zda budou i tyto postavy vycházet z původního filmu se prozatím neví. Nicméně se dá očekávat, že tvůrci přijdou s vlastními nápady. Ve filmu se objeví i zvířátka, která na rozdíl od jiných pohádek nebudou mluvit, ale budou se podílet na ději. 

Scénickou hudbu pak obstarají skladatelé Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek. V našich kinech by se nová 3D pohádka měla objevit 7. listopadu roku 2024. Ve videu, které vývojáři uveřejnili, hovoří o tom, že chtějí zachovat českou krajinu i architekturu. Proto bude princezna bydlet na Kosti v kombinaci s Karlštejnem a království krále Miroslava bude na jižní Moravě.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)