Foto: Freepik

Aplikace Mapy.cz je podle naší recenze jednou z nejlepších mapových aplikací na našem trhu. Jedním z důvodů je samozřejmě i to, že nabízí nejen dopravní mapu, ale také podrobnou turistickou mapu se všemi turistickými značkami, což já osobně velice oceňuji.

Autorem této aplikace je český gigant Mapy.cz, který se až překvapivě často snaží přinášet do této aplikace nějaké nové funkce a vychytávky. V minulosti jsem se mohli setkat s novými formáty pro navigaci nebo sdílením polohy navigace. Oblíbenou novinkou je i lepší navigování během cesty na kruhových objezdech.

I nyní přichází další dobrá funkce, a to lepší stínování terénu. Doposud tam byly vrstevnice, díky kterým samozřejmě vidíte, jak je strmý sráz nebo prudký kopec. Díky stínování ale toto uvidíte daleko názorněji. Mapa tak bude čitelnější a hezčí.

Sám Seznam na sociální síti X uvedl toto: „Horalové zpozorněte. V mobilu i na webu teď uvidíte ještě čitelnější a hezčí stínování terénu. Co na to říkáte? Vylepšeným reliéfem se můžete kochat kdekoliv po světě, stačí přepnout na turistickou, nebo zimní mapu.“ 

Je to sice jeden z menších updatů, ale i tak se jedná o příjemné zlepšení. Právě tyto detaily jsou to, co mi u konkurenčních mapových aplikací chybí. Většinou máte jen abstrahovanou silnici a město. Na turistiku je pak Google Maps či Waze naprosto nevhodný. Nezbývá jen doufat, že podobných vychytávek přibude ještě více.

Zdroj: Mapy.cz