Foto: Freepik

V herním světě plném futuristických nebo historických témat přichází česká hra Polylithic, vytvořená studiem Polyperfect, s něčím úplně novým. Na rozdíl od většiny her, které se odehrávají ve středověku nebo budoucnosti, Polylithic nás vtahuje přímo do pravěku před 12 tisíci lety.

Tato hra se vyznačuje unikátní low poly grafikou, což je specialita samotného herního studia Polyperfect. Zatímco se studio dříve zaměřovalo hlavně na výrobu herních modelů, nyní přichází s vlastní hrou postavenou na základě jejich dosavadní práce.

V krátkosti lze Polylithic popsat jako survival hru z pohledu třetí osoby, kde musíte sbírat plodiny, vyrábět zbraně, stavět příbytky a lovit zvířata. Hra vás vtáhne do tvrdého a nehostinného života pravěkých lidí, kde je třeba neustále myslet na přežití, včetně hledání potravy pro váš kmen.

Hra postavená na konceptu pravěku přináší nový pohled na lov a přežití. S každým úlovkem musíte přemýšlet strategicky, jak chytit zvíře a následně ho zpracovat pro potřeby vašeho kmene. Zvukový podtext a označení objektů ve hře žlutě usnadňují manipulaci s prostředím.

Příběh hry se postupně odhaluje prostřednictvím pozůstatků předchozích kmenů, které se potýkaly s neznámou nemocí a novými příchozími ze vzdálených zemí. Herní studio Polyperfect neustále přidává nové prvky, jako jsou mechanismy boje, možnosti ochočování zvířat, plížení při boji, faramaření, včelařství a pravděpodobně i možnost rozmnožování.

Grafický styl hry může na první pohled překvapit, ale vytváří autentičnost pravěku. Barvy jsou teplé a výrazné, což vytváří atmosféru doby, i když někdy může ztížit lov zvířat.

Hra Polylithic představuje zajímavý koncept, který vyžaduje od hráčů úplně nový přístup. Není to pouze hra, která vám umožní střílet zvířata, ale vyžaduje strategii a přemýšlení podobné pravěkým lidem.

Závěrečné Hodnocení: 8/10

Hra Polylithic přináší do herního světa něco nového a osvěžujícího. I přes drobné problémy s barvami ve hře, se jedná o poutavý zážitek s unikátním konceptem, který stojí za to vyzkoušet. Za vynikající zpracování, hratelnost, nápad, příběh a provedení udělujeme 8 bodů z 10.

Jak se zapojit do soutěže:

  1. Odpovězte na soutěžní otázku odkud pochází herní studio Polyperfect. Odpověď můžete nalézt i v naší recenzi
  2. Vložte svou odpověď do komentáře k této recenzi na YouTube
  3. Začnětě odebírat náš kanál na YouTube.

Soutěž necháme spouštěnou týden a poté náhodně vybereme jednoho z vás, který od nás dostane tuto hru zdarma. Tak na co čekáte?