Foto: Freepik

Fallout je série postapokalyptických RPG her, které zasáhly do srdcí mnoha hráčů od svého vzniku. Vyvíjené nejprve společností Interplay Entertainment a později Bethesda Game Studios, tyto hry zasazují hráče do alternativní budoucnosti, kterou zpustošila jaderná válka. Svět Falloutu je znám svou retro-futuristickou estetikou, radiací, mutanty a společenským kolapsem. Hráči procházejí rozlehlými pustinami, kde potkávají různé frakce, mutované bytosti a morální dilemata, která formují osud jejich prostředí jejich rozhodnutími.

Nicméně, zklamání hráčů, kteří očekávali trilogii Fallout zdarma, nebude trvat dlouho. Podle vyjádření mluvčího Epic Games Store pro server IGN si hráči tyto hry na platformě stále budou moci zdarma v roce 2024 vyzvednout. Zrušení plánované akce však neznamená, že by hry nebyly dostupné zdarma, ale pouze že byly odloženy z původního plánu. Důvody tohoto odložení však společnost nezveřejnila.

Epic Games Store nabízí široký výběr her ke koupi, ale jednou z jeho výrazných vlastností je pravidelné nabízení her zdarma. Každý týden platforma nabízí jednu nebo více her zdarma, které si uživatelé mohou trvale přidat do své knihovny. Výběr těchto her je různorodý a zahrnuje jak nezávislé tituly, tak i velké hry.

Navíc, nedávné oznámení od Bethesdy, že připravuje novou kolekci s názvem Fallout S.P.E.C.I.A.L Anthology, která zahrnuje nejen originální trilogii od Interplay, ale také Fallout 3, Fallout 4 a Fallout 76, včetně DLC. Tato kolekce má být vydána 11. dubna.

I když oficiální potvrzení není k dispozici, oznámení kolekce Fallout S.P.E.C.I.A.L. Anthology vyvolává otázky ohledně jejího potenciálního dopadu na nahrazení a odložení akce s trilogií Fallout na Epic Games Store. Zatímco se fanoušci série připravují na to, že si tři klasické díly Falloutů budou moci vyzvednout později v roce 2024, Bethesda představuje tento rozsáhlý balíček her, na který se mohou hráči těšit.

Zdroj: Gamebot.cz, Gamerant.com (odkaz)