Foto: Freepik

Harry Potter je více než populární po celém světě. Po uvedení filmové série na základě knižní předlohy se strhla doslova mánie. Od uvedení posledního dílu ale uplynulo již více než deset let. Vzhledem k tomu, že jde o stále o poměrně výdělečné téma, tak se rozhodlo studio Warner Bros. spolu se streamovací službou Max nový sariál.

Podle dostupných informací se na novém seriálu podílí i autorka knižní předlohy J. K. Rowlingová. První díl nového seriálu by měl na Max přijít již v roce 2026. Předpokládá se, že seriál bude mít sedm sezón s tím, že každá bude reprezentovat jednu knihu. Herecké obsazení ještě není jisté, protože nejdříve je zapotřebí zajistit prý produkci seriálu.

Tvůrci seriálu potvrdili, že se v Lodýně setkali s J.K. Rowlingovou a společně prý strávili hodně času. Rowlingová i tvůrci pak jsou z nového projektu nadšeni a prý se nemohou dočkat na odezvu od fanoušků. I když je téma Harry Potter skutečně populární, tak ho v poslendí době ochromilo vyjádření J.K.Rowlingové o trans osobách a všech možných pohlavích.

Je jasné, že na jednu stranu si tím získala Rowlingová své příznivce, ale zase některé fanoušky mohla odradit. Je pak otázkou, zda se bude seriál držet striktní knižní předlohy nebo zda bude nucen nějaké postavy či dějový zápletky zcela vynechat. V seriálu ale bývá zpravidla více prostoru než ve filmu, takže se možná dočkáme zajímavého projektu.

Zdroj: Variety.com (odkaz)