Foto: Freepik

Fanoušci Harryho Pottera se nemohou dočkat nového seriálu, který přinese dobrodružství známého čaroděje do nové podoby. Studio Warner Bros. plánuje vypustit první sérii již v roce 2026 a otázka, kdo povede tento projekt, se stává stále aktuálnější.

Podle zákulisních informací se zdá, že se favoritkou na pozici „hlavního kapitána“ u nového seriálu stala Francesca Gardiner. Tato producentka si získala pozornost svým účinkem na seriálech jako je Boj o moc, který zaznamenal úspěch a získal i Zlatý glóbus za nejlepší dramatický seriál roku 2023. Její zkušenosti zahrnují i práci na fantasy seriálu Jeho temné esence nebo Na mušce.

Nicméně, v roli výkonné producentky bude mít vždy poslední slovo autorka Harryho Pottera, J.K. Rowlingová. Nedávno se dokonce sešla s vedením Warner Bros. a platformy HBO Max, aby projednali další kroky. Dave Zaslav, šéf Warner Bros., vyjádřil své nadšení pro obnovení franšízy a slíbil fanouškům dekádu nových seriálových příběhů.

Zatímco se čeká na oficiální oznámení o obsazení herců a dalších detailů, zbývá fanouškům pouze doufat, že nový seriál přinese stejnou magii jako knižní předloha. Ačkoliv zatím neznáme konkrétní detaily, věříme, že Harry Potter nadále bude kouzelným světem, do kterého se budou fanoušci rádi vracet.

Zdroj: Deadline.com (odkaz)