Foto: Freepik

To byl i důvod, proč jsem se rozhodl vyzkoušet další novou hru Tortuga: A Pirate’s Tale, která mi přijde jako solidní alternativa ke Skull and Bones s tím rozdílem, že stojí asi šestkrát méně. O popularizaci pirátské tématiky se asi nejvíce zasadil proslulý pirát Jack Sparow v sérii Piráti z Karibiku. Do té doby si nevybavuji, že by někdo tak tíhnul k pirátství.

Nicméně já mám sám velice rád lodě a plachetnice. Jsem i držitelem kapitánského lístku, takže na tento simulátor koukám nejen jako hráč, ale i jako kapitán. Ale pravdou je, že moc simulátorů zaměřených na plavbu lodí není. Proto jsem se na dnešní recenzi i docela těšil.

St se pirátem

Pokrok na vzdálených mořích může být na začátku trochu překvapivý v „Tortuga: A Pirate’s Tale“. Hra nabízí rozsáhlý tutoriál a dostatek obsahu, který si musíte osvojit a mít stále při ruce během hraní. Prvních 20 až 30 minut strávíte přizpůsobováním se každému aspektu hry. A těch je docela dost. Zpočátku se můžete cítit přehlceni tím, co je potřeba zvážit, ale hra se snaží všechny části vysvětlit v hravém duchu, kdy vás provází první důstojník, který vám vysvětluje jednotlivé prvky.

Objevování přístavů

Hledání a navštěvování přístavů po celé Evropě a dalších místech je klíčové nejen k pochopení mapy, která má poněkud obtížně čitelné rozhraní, ale také k objevování možností vylepšení a dalších aspektů hry. Tyto přístavy jsou srdcem a duší „Tortuga: A Pirate’s Tale“, které udržují hru zajímavou a poutavou. Zde můžete také mluvit s guvernéry, kteří vám mohou poskytnout úkoly a questy ke splnění. Přístavy rovněž obsahují hospody, kde můžete najmout posádku, náhodně potkat různé postavy a přijmout vedlejší úkoly, a další aspekty pirátského simulátoru, které byste očekávali.

Hledání bohatství a dobrodružství

Nic není tak zábavné jako vyhledávání kořisti a dobrodružství na širém moři. S každým plavbou máte možnost narazit na nepřátelské lodě, na které můžete zaútočit a rozdrtit je. Bitvy jsou podstatnou částí hry, kde se s protivníky střetnete na hexagonálním herním poli, a musíte strategicky plánovat použití vašich zbraní a manévrovat vaší lodí tak, abyste dosáhli vítězství. Obsazování nepřátelských lodí a dobytí jejich pokladů je základem života piráta.

Starost o vaši posádku

Udržování spokojenosti posádky je důležité pro úspěch ve hře. Posádka je vaší rodinou na moři, a proto je důležité se o ni starat. Kromě toho, že je musíte platit a krmit, je také důležité udržovat jejich spokojenost, abyste předešli vzpouře. Ve hře se musíte postarat o každý aspekt posádky, včetně náboru nových členů, když ti starší zemřou.

Vylepšování vašich lodí a kapitánů

Časem nasbíráte celou flotilu a je logicky zapotřebí postarat se o vylepšování vašich lodí a kapitánů. To přináší další vrstvu strategie do hry. Můžete si pak vybírat, které lodě do své flotily zařadíte. Některé jsou rychlejší, ale jiné zase lépe vybavené.

Herní mechanismus

„Tortuga: A Pirate’s Tale“ nabízí komplexní herní mechanismus, který hráčům umožňuje prožít autentický pirátský život na vlnách moří. Zde je pohled na některé z klíčových prvků herního mechanismu:

Navigace a plavba: Navigace a plavba jsou základem hry, která se odehrává na širokých mořích a kolem exotických ostrovů. Hráči musí plánovat své trasy, vyhýbat se překážkám jako jsou mělčiny nebo útesy, a hledat přístavy pro zásoby a úkoly.

 

Bitvy na moři: Bitvy na moři jsou vzrušující součástí hry, kde hráči střetávají své lodě s nepřátelskými plavidly. Boj je založen na hexagonálním herním poli a hráči musí strategicky plánovat použití svých zbraní a manévrovat svou lodí, aby dosáhli vítězství.

Správa posádky: Správa posádky je důležitou součástí hry. Hráči musí najímat nové členy posádky, starat se o jejich potřeby, a udržovat jejich spokojenost, aby předešli vzpouře. Šťastná posádka znamená úspěšné plavby a větší šance na dobytí kořisti.

Vylepšování lodí a kapitánů: Hráči mají možnost vylepšovat své lodě na přístavech, aby byly rychlejší a odolnější v boji. Také mohou najímat nové kapitány, kteří budou vést jejich lodě a posádky k větším úspěchům.

Allegiance a diplomacie: Hra umožňuje hráčům budovat spojenectví nebo nepřátelství s mezinárodními mocnostmi, což ovlivňuje jejich postavení na moři a možnosti v oblasti obchodu a dobytí.

Celkově je herní mechanismus „Tortuga: A Pirate’s Tale“ pečlivě navržený tak, aby poskytoval hráčům autentický pirátský zážitek plný dobrodružství, strategie a vzrušujících soubojů na moři.

Nedostatky

I přes své kvality není hra bezchybná. Ovládání může být občas obtížné a kamera během námořních bitev často způsobuje zmatek.

Závěr

„Tortuga: A Pirate’s Tale“ od herních studií Gaming Minds a Kalypso je solidní pirátský simulátor, který nabízí širokou škálu akce a komplexních herních prvků. I přes drobné nedostatky je hra zábavná a naplňující. Doporučuji ji všem, kteří hledají dobrodružství na moři a nový způsob, jak prozkoumat svět simulátorů.

Verdikt

„Tortuga: A Pirate’s Tale“ nabízí hráčům fascinující dobrodružství na vlnách moří a přináší autentický pirátský zážitek plný strategie a vzrušujících soubojů na moři. Hra se vyznačuje komplexním herním mechanismem, který hráčům umožňuje prozkoumat široké moře, vést bitvy s nepřáteli a spravovat svou vlastní posádku a lodě.

Přestože hra má několik drobných nedostatků, jako jsou občasné problémy s ovládáním a kamerou během námořních bitev, tyto nedostatky nenarušují celkový zážitek z hraní. Grafika a zvukové efekty přispívají k atmosféře hry a prostředí pirátského světa.

„Tortuga: A Pirate’s Tale“ je ideální pro hráče, kteří milují strategické hry plné dobrodružství a vyhledávání kořisti. S komplexním herním mechanismem a bohatým obsahem nabízí tato hra dlouhodobou zábavu a možnost prozkoumat svět pirátů.

8/10

Hodnocení 8/10

Jak hodnotíme?

Děkujeme internetovému obchodu Key4You.cz za poskytnutí hry.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot