Foto: Freepik

Jedna developerská společnost, Sekyra Group, staví v Karlíně novou čtvrť, která by měla nást název Rohan City. Mělo by to být takové město 21. století, které ponese odkaz básníka Josefa Rohana a jehož součástí bude i 19 ulic. Podle projektu by tyto ulice měly odkazovat na další známé myslitele a umělce.

Foto: Freepik

Když se ale řekne „rohan“, tak si možná někdo vybaví majitele panství zámku Sychrov, ale většina z vás si určitě představí právě království Rohan v Pánu prstenů. Nyní vzniká dokonce petice, která chce pojmenovat novou čtvrť po vzoru Rohanu. Na internetu koluje dokonce upravená hláška místo: „Kde byl Gondro, když padly Západní úvaly?“ se vyskytuje „Kde byl Kant, když padly Západní úvaly?“

Objevují se různé návrhy na pojmenování ulic, jako například Théodenova, Éowynina, Thengelova, Théodredova, Éomerova, Gamlingova, Edoraská, Žlebská, Rohanských štítonošek, Pelennorských hrdinů, Park Fangorn a Park Západní úvaly. Pravdou je, že by tento unikát přilákal do Prahy a do nové čtvrti další turisty a milovníky Pána prstenů. Kant moc lidí o Prahy asi nepřivede. V současné době je pod peticí podepsáno již více než 6 000 podpisů.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)