Foto: Freepik

Nedávno také přišla docela užitečná funkce, která dokáže chytře doporučovat další skladby podle toho, co máte rádi. Vývojáři Spotify ale chtějí do své aplikace přidat ještě více umělé inteligence. V zahraničí nová funkce již funguje a doufáme, že v blízké budoucnosti se dostane i k nám.

Jde totiž o to, že nově budete moci pouze říci: „Přehraj mi nějaké veselé rockové balady, vytvoř playlist z instrumentálního blues pro práci nebo chci přehrát skladby, na kterých se podílel Eric Clapton.“ Není to ale jediný počin, protože na konci minulého roku přišel AI DJ, který má simulovat jakéhosi moderátora.

Foto: Freepik

Mezi skladby začne říkat různé komentáře relevantní k přehrávaným titulům. Něco podobného se vlastně dalo i očekávat, protože v roce 2022 Spotify zakoupilo společnost Sonantic, která je právě odborníkem na vygenerování realistického hlasu. Jestli jste se s její technologií nesetkali v aplikaci Spotify, tak jste určitě měli možnost slyšet syntetický hlas „Icemana“ z filmu Top Gun: Maverick.

Docela se upřímně těším na to, že budu moci jen vyslovit: „Chci vytvořit playlist se starými českými hity, které jsou veselé.“ Tato funkce je ale bohužel v tuto chvíli pouze ve Velké Británii a Austrálii. Jako vždy ale podporuje tato funkce prozatím jen angličtinu. Zda bude umět i češtinu a kdy, to se prostě neví.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)