Foto: Freepik

Fascinace Glumem

Peter Jackson v rozhovoru pro Deadline vysvětlil, proč se rozhodli zaměřit právě na Gluma. „Glum/Sméagol mě vždy fascinoval. Glum odráží to nejhorší z lidské povahy, zatímco Sméagol je dost sympatický. Podle mě rezonují se čtenáři i filmovým publikem oba dva, protože v každém z nás je kousek z každého z nich,“ řekl Jackson. Tým chce prozkoumat pozadí jeho příběhu a zaměřit se na ty části jeho cesty, které dosud zůstaly nezmapovány.

Návrat starého týmu

Philippa Boyens, která pracovala na obou trilogiích Pána prstenů, se na práci na tomto projektu těší. Podle ní je Glumův příběh jedním z nejpůsobivějších, pokud jde o postavy. „Předtím jsme nemohli jít tolik do hloubky, což zní divně, vzhledem k tomu, jak dobře ho všichni znají. Glum prožil ve Středozemi zajímavá období. Když jsme se rozhodovali, tohle byl první příběh, který nás napadl,“ uvedla Boyens.

Foto: Freepik

Výzvy a očekávání

Boyens také zmínila, že se těší na spolupráci s týmem, který se k adaptaci Tolkienova díla vrací po letech. Otázkou zůstává, nakolik bude taková charakterová studie pro diváky zajímavá a zda příběh Gluma poskytne dostatek materiálu pro celý film. Výsledek však uvidíme v kinech až v roce 2026, takže na odpovědi si budeme muset počkat.

Hlubší pohled na Gluma

Glum, známý svým vnitřním konfliktem mezi svým původním já, Sméagolem, a zkorumpovaným Glumem, je postava plná rozporů a tragédie. Jeho příběh nabízí mnoho možností pro hlubší prozkoumání jeho motivací a minulosti. Film se bude snažit ukázat, co vedlo k jeho pádu a jak se stal tím, kým je.

Závěr

Přestože rozhodnutí postavit celý film na vedlejší postavě může působit jako riskantní, tvůrčí tým věří, že Glumův příběh má co nabídnout. S týmem, který stojí za úspěchem původních trilogií, a režisérem, který má k postavě osobní vztah, se můžeme těšit na zajímavý pohled do temnějších zákoutí Středozemě. Film o Glumovi má potenciál přinést nový rozměr známému světu J.R.R. Tolkiena a přitáhnout jak staré, tak nové fanoušky.

Zdroj: Deadline.com (odkaz)