Foto: Freepik

Ve filmovém světě Pána prstenů se chystá velký návrat! Warner Bros. ohlásil nový filmový projekt, který má být uveden na plátna kin za dva roky. A co je zajímavé, do hry se vrací původní tvůrci této epické ságy, Peter Jackson a jeho spolupracovníci Fran Walsh a Philippa Boyens.

Tento nový film se bude soustředit na jednu z nejzajímavějších postav ze světa Pána prstenů, a to Gluma, kterého představuje Andy Serkis. Celý projekt je v současné době ve fázi příprav scénáře, který má být originální a uvést diváky do dosud neprozkoumaných dějových linií. O novém filmu se zatím mluví pod pracovním názvem „Pán prstenů: Hon na Gluma“.

Samotný Serkis převezme nejen roli Gluma, ale i režii tohoto očekávaného snímku. Warner Bros. se těší na spolupráci s tímto talentovaným týmem, který se chystá znovu oživit Tolkienův svět pro filmová plátna.

Toto ohlášení přichází jako pokračování dohody, která byla uzavřena již v roce 2023 mezi Warner Bros. a vedením studia, aby se pracovalo na dalších filmech inspirovaných Tolkienovým dílem. Celá série Pána prstenů, včetně trilogie od Jacksona a jejího následování v podobě Hobita, dosáhla úžasných tržeb téměř 3 miliard dolarů. A k tomu všemu si Jacksonova trilogie odnesla celkem 17 Oscarů a byla nominována na dalších 30 cen, včetně té za nejlepší film. Nový film o Glumovi představuje další pokrok v rozvoji tohoto fascinujícího filmového světa, který tak bude moci nadále inspirovat diváky po celém světě.

Zdroj: Variety.com (odkaz)