Foto: Freepik

Namísto toho X upravuje viditelnost odpovědí v rámci bloků. Dříve uživatel mohl někoho zablokovat na X a přesto mu bylo dovoleno odpovídat na jeho příspěvky. Blokovaná osoba neviděla tuto odpověď a ani nevěděla, že ji někdo zablokoval, zatímco se angažovala s jejími příspěvky.

Tento stav se nyní mění, a tak uživatelé budou schopni vidět přímé odpovědi i od osob, které je blokovaly. V oficiálním sdělení od inženýrského týmu X společnosti se uvádí, že tato změna je „součástí našeho trvalého úsilí o sladění funkce blokování s našimi principy veřejného prostoru“.

Dále se naznačuje, že další změny v blokování jsou možné, přičemž blokování je jedním z nejčastěji používaných bezpečnostních nástrojů služby. „Naším cílem je umožnit uživatelům kontrolovat své zážitky a zároveň zachovat veřejnou viditelnost příspěvků,“ uvedla společnost. Tato iniciativa se zdá odpovídat dřívějším komentářům Muska, který naznačoval, že veřejně přístupná funkce „blokování“ nemá smysl a že „blokování bude zrušeno jako funkce, s výjimkou soukromých zpráv“.

Zatím se změny v blokování nejeví jako drastické. Ve skutečnosti mohou být některými uživateli dokonce vítány, zejména těmi, kteří chtějí vidět více toho, co o nich ostatní na platformě sdílejí. Nicméně fakt, že X začíná měnit viditelnost obsahu blokovaných uživatelů, by mohl naznačovat budoucí větší změny.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)