Foto: Freepik

Vývojáři se rozhodli umožnit hráčům, aby si minulost hlavního hrdiny, Jindřicha ze Skalic, poskládali sami. Tento přístup je integrován přímo do hry, kde se obyvatelé Kutné Hory budou ptát na různé otázky týkající se Jindřichova života. Hráči tak budou moci definovat, kdo Jindřich byl a jaké byly jeho zkušenosti. Tento způsob nejenže odpovídá středověkým reáliím, kdy se zprávy šířily pomalu, ale také zajišťuje, že hráči nebudou zahlceni informacemi hned na začátku hry.

„Na konci Kingdom Come: Deliverance se Jindřich stal známým a důležitým ve svém rodném kraji, který v měřítku celých Čech není až tak významný,“ vysvětluje hlavní designér Prokop Jirsa v rozhovoru pro PCGamesN. V Kutné Hoře, kde se velká část druhého dílu odehrává, ho však nikdo nezná. Obyvatelé se ho proto budou přirozeně ptát na jeho původ a minulost. Z těchto odpovědí se bude odvíjet Jindřichova minulost v nové hře.

Foto: Freepik

Import uložených pozic z prvního dílu podporován nebude. Noví hráči se o důležitých událostech z minulosti dozvědí postupně prostřednictvím cutscén, dialogů a poznámek v otevřeném světě. Tento přístup zajišťuje, že se hráči nebudou cítit ztraceni nebo přetíženi informacemi na začátku hry.

Kingdom Come: Deliverance 2 je plánováno na letošní rok a bude k dispozici pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na všech platformách bude dostupný český dabing a titulky. Fanoušci se mohou těšit na nové video, které bude odhaleno během Summer Game Festu.

Celkově se vývojáři z Warhorse Studios snaží vytvořit hru, která bude přístupná jak pro nováčky, tak pro veterány série. Tento přístup by měl zajistit, že si každý hráč bude moci vychutnat příběh a svět Kingdom Come: Deliverance 2 bez ohledu na své předchozí zkušenosti.

Zdroj: PCGamesn.com (odkaz)