Foto: Freepik

„Return to Castle Wolfenstein“ je dokonalým příkladem toho, jak má vypadat kvalitní střílečka. Hra nabízí chytré nepřátele, neustále se měnící prostředí a občasné hádanky, které dodávají hře na zajímavosti. Přestože vzniklo mnoho her tohoto žánru, jen málokteré dosahují takové úrovně jako tato. Proto se zdá být ideálním kandidátem na remaster, zejména když vidíme, jak se této péče dostává i méně významným titulům. Bethesda však zatím mlčí, a tak fanoušci museli vzít věci do vlastních rukou.

Modifikace RealRTCW přináší celou řadu vizuálních i herních vylepšení. Mezi prvními změnami, které si hráči všimnou, je podpora širokoúhlých monitorů, detailnější 3D modely a atmosférické efekty jako déšť a sníh. Tyto úpravy výrazně zlepšují vizuální stránku hry. Ale to není vše – zásadní změny byly provedeny i v samotné hratelnosti. Přibyly nové zbraně a nepřátelé, umělá inteligence byla výrazně vylepšena, systém automatického léčení byl přepracován a mnoho dalších drobných úprav zvyšuje realističnost hry (samozřejmě stále v rámci žánru stříleček, nejde o survival hru).

Foto: Freepik

RealRTCW přináší nové zbraně, typy nepřátel, realistický systém zpětného rázu zbraní a spoustu dalších vylepšení, které hru posouvají na novou úroveň. Nový systém odměn za objevení skrytých oblastí, rebalancované vlastnosti zbraní a umělé inteligence, přepracované zvuky a nový HUD a UI jsou jen některé z mnoha novinek. Hra také obsahuje obnovený obsah, který byl původně vyřazen, včetně tréninkové úrovně a nepoužitého soundtracku.

Fanoušci, kteří si chtějí tuto klasiku zahrát v moderním kabátě, mají možnost si modifikaci stáhnout zdarma z ModDB nebo přímo ze Steamu. RealRTCW je založen na ioRTCW source portu, který zajišťuje správnou podporu širokoúhlých monitorů, vysoce kvalitní zvukový engine a podporu 64bitových systémů. Nové vysokokvalitní modely zbraní, textury prostředí a postav, atmosférické efekty a mnoho dalšího zajišťují, že si hru užijí jak veteráni, kteří ji znají nazpaměť, tak nováčci, kteří ji objevují poprvé.

RealRTCW je důkazem, že nadšení a oddanost komunity mohou přinést výsledky, které se vyrovnají nebo dokonce předčí oficiální remastery. Děkujeme fanouškům, kteří nezištně pracují na tom, aby „Return to Castle Wolfenstein“ zůstal živý i pro další generace hráčů.

Zdroj: Idnes.cz (odkaz)