Foto: Freepik

Ikonická pohádka „Pyšná princezna“ se dočká moderního zpracování a stane se nejočekávanější pohádkou letošního roku. Původní verze z roku 1952 s princeznou Krasomilou a králem Miroslavem je hluboce zakořeněná v české kultuře a každoročně těší diváky během vánočních svátků. Nový remake však přichází s otázkou, zda bude při příštích Vánocích vysílána stále původní verze, nebo tato modernizovaná podoba.

Nová 3D animovaná pohádka, inspirovaná „Pyšnou princeznou“, se již dokončuje a do kin dorazí za pár měsíců. Tento remake vzniká v česko-polské koprodukci pod vedením režisérů Davida Lisého a Radka Berana, který je zároveň autorem scénáře. Beran zdůrazňuje, že hlavním motivem příběhu zůstává čistá láska, schopná změnit člověka k lepšímu, a že chtěl zachovat všechny ikonické momenty z původního filmu, jako jsou scény z mlýna, šermování, výběrčí daní nebo švec zpívající v sousedním království.

Pohádka se natáčí ve spolupráci s pražským studiem PFX a týmem Jana Koníčka, kteří pracují na podobě 3D postav. Zda se budou postavy držet původního vzhledu, zatím není jasné, ale očekává se, že tvůrci přinesou i vlastní inovace. Ve filmu se objeví i zvířata, která, ačkoliv nebudou mluvit, budou aktivně zasahovat do děje.

Hudební stránku filmu mají na starosti skladatelé Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek. Nová pohádka se objeví v kinech 7. listopadu 2024. Ve vývojářském videu tvůrci zmínili, že chtějí zachovat atmosféru české krajiny a architektury, proto bude princeznino sídlo kombinací hradu Kost a Karlštejna, zatímco království krále Miroslava bude situováno na jižní Moravě.

Tento nový remake „Pyšné princezny“ se již nyní těší obrovskému očekávání. Diváci budou mít brzy příležitost posoudit, zda moderní zpracování této klasiky dokáže získat stejnou popularitu jako původní verze.

Zdroj: Gamebot.cz