Foto: Freepik

Neuplynul ani rok a půl od vydání RPG hry Hogwarts Legacy a už se objevily zprávy o vývoji Director’s Cut verze tohoto kouzelnického světa. Podle nového reportu od Bloombergu se na tomto projektu podílí nečekané studio – britský vývojář Rocksteady Studios, známý svými hrami ze série Batman: Arkham a připravovaným titulem Suicide Squad: Kill the Justice League.

Zajímavostí je, že Rocksteady nemělo s původní verzí Hogwarts Legacy nic společného. Tuto hru vyvinulo studio Avalanche Software, které, stejně jako Rocksteady, spadá pod Warner Bros. Games. To znamená, že obě studia jsou součástí širší rodiny Warner Bros., což možná vysvětluje jejich aktuální spolupráci.

Konkrétní detaily o tom, co hráči mohou od Director’s Cut verze očekávat, zatím nebyly zveřejněny. Hogwarts Legacy bylo původně vydáno pro PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One a Switch. Nedávno všechny platformy mimo PlayStation obdržely dříve exkluzivní quest jako součást letní aktualizace. V loňském roce však datamineři objevili v souborech hry náznaky systému reputace a morálky, stejně jako několik odstraněných kouzel, což naznačuje, že by se v nové verzi mohlo objevit i něco z původně vynechaného obsahu.

Jak hráči přijmou novou verzi Hogwarts Legacy, zůstává otázkou. Hra byla od svého vydání obestřena kontroverzí kvůli spojení s autorkou Harryho Pottera, J.K. Rowlingovou, která čelí kritice za své názory na genderovou identitu a transgender osoby. Ačkoliv Rowlingová neměla s vývojem Hogwarts Legacy přímou spojitost, její postavení v centru světa Harryho Pottera vedlo některé k výzvám k bojkotu hry.

Zdroj: GamesRadar.com (odkaz)