Foto: vygenerováno AI pomocí DALL-E

Herní série Harry Potter se v posledních letech nachází ve zvláštní situaci. Zatímco Hogwarts Legacy ovládlo žebříčky prodejů a nabídlo hráčům epické dobrodružství, jeho hratelnost zůstala pro některé hráče neuspokojivá. Mobilní hry s tématikou Harryho Pottera na tom nebyly o mnoho lépe – Nianticova hra Harry Potter: Wizards Unite zklamala a Harry Potter: Puzzles & Spells od Zyngy se jeví spíše jako snaha o rychlé zisky než skutečný herní zážitek. Ovšem Harry Potter: Magic Awakened přináší svěží vítr a ukazuje, jak by správná hra s touto licencí měla vypadat. Nabízí kouzlo a zázraky, které fanoušci od her ze světa Harryho Pottera očekávají.

Kouzelný začátek vašeho dobrodružství

Od prvního okamžiku, kdy se ponoříte do světa Harry Potter: Magic Awakened, vás čeká nostalgická cesta. Hra vás zavede na ikonická místa jako Příčná ulice a zažijete třídění do kolejí, což nastaví scénu pro vaše dobrodružství v Bradavicích. Tento pohlcující úvod evokuje kouzlo a zázraky známé z knih a filmů o Harrym Potterovi, což vás okamžitě vtáhne do děje.

Navzdory některým technickým problémům – jako jsou občasné poklesy snímkové frekvence a pády aplikace – je celkový zážitek poutavý a zábavný. Při hraní na Poco F6 Pro byla hra většinou plynulá.

Potěšení pro fanoušky Harryho Pottera

 

Děj hry Magic Awakened se odehrává několik let po událostech knihy „Harry Potter a Relikvie smrti“. Hra je plná odkazů na knihy a filmy, včetně série Fantastická zvířata. Tyto odkazy budou nadšené fanoušky bavit, protože hra působí jako milostný dopis celému Harry Potter univerzu. Pohádková grafika je teplá a přívětivá, i přes občasné nedostatky v animacích, což vytváří kouzelnou atmosféru, která vás vtáhne do světa kouzel.

 

Zábavná a strategická hratelnost

 

Magic Awakened kombinuje různé herní prvky, mísí RPG, CCG (sběratelské karetní hry) a RTS (strategie v reálném čase) mechaniky. Jádrem hry jsou karetní souboje, známé jako Duely. V těchto duelech používáte balíček karet obsahující klasická kouzla Harryho Pottera a schopnost přivolávat magická stvoření. Tento systém je strategický a zároveň jednoduchý, což umožňuje dynamický a vzrušující boj.

 

Na rozdíl od jiných CCG her se váš charakter může volně pohybovat po aréně, což přidává vrstvu strategie, když se snažíte efektivně sesílat kouzla nebo se vyhnout útokům soupeře. Tento mechanizmus udržuje souboje svěží a zajímavé, i když může být někdy akce přehnaně rychlá.

 

Monetizace a její dopady

 

Jako free-to-play hra obsahuje Magic Awakened prvky monetizace, především skrze loot boxy, které odemykají nové karty. Zatímco postup ve hře na začátku působí férově, existuje obava, že dlouhodobě bude kompetitivní hraní vyžadovat značné investice. To by mohlo hráče usilující o rychlý vzestup v žebříčcích frustrovat.

 

Nicméně, nekompetitivní části hry zůstávají velmi zábavné a poskytují dostatek obsahu pro ty, kteří preferují uvolněnější zážitek. I když model monetizace není dokonalý, není tak agresivní, aby zastínil mnoho pozitivních aspektů hry.

 

Závěr: Skvělá alternativa k Hogwarts Legacy

 

Navzdory svým nedostatkům je Harry Potter: Magic Awakened okouzlující a poutavou mobilní hrou, která nabízí magický zážitek pro fanoušky série. Úspěšně zachycuje podstatu světa Harryho Pottera a poskytuje skvělou alternativu k Hogwarts Legacy. Ať už jste dlouholetý fanoušek, nebo nováček ve světě kouzel, Magic Awakened rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot.cz

7/10

Hodnocení 7/10

Jak hodnotíme?