Foto: Freepik

Funkce Jump Ahead je navržena tak, aby uživatelům umožnila snadno přeskočit nudné části videa pomocí dvojitého klepnutí. Tento nástroj využívá umělou inteligenci a data o sledovanosti, aby zjistil, které části videa diváci nejčastěji přeskočí, a umožnil tak rychlejší přehrávání. Funkce je momentálně dostupná pro uživatele YouTube Premium v USA na zařízeních s Androidem, přičemž podpora pro iOS bude následovat v následujících týdnech.

Další zajímavou novinkou je režim Picture-in-Picture pro YouTube Shorts na Androidu. Tato funkce umožňuje sledovat krátká videa, i když uživatel používá jiné aplikace nebo kontroluje zprávy. Velikost okna s videem lze přizpůsobit podle potřeby a jsou k dispozici ovládací prvky pro přehrávání.

Foto: Freepik

YouTube také testuje nové funkce, jako jsou Smart Downloads, které umožňují automatické stahování vybraných videí pro offline sledování. Na webové stránce YouTube.com/new se uživatelé mohou zapojit do různých interaktivních experimentů, jako je „Zeptejte se“, který umožňuje uživatelům interaktivněji reagovat na obsah, a „Redesigned Watch Page“, který zlepšuje celkový uživatelský zážitek ze sledování videí.

Tyto inovace jsou součástí širšího balíčku výhod pro předplatitele YouTube Premium. Mezi další benefity patří odstranění reklam, možnost přehrávání videí na pozadí, vyšší rozlišení videa, živé sdílení přes Google Meet, SharePlay na iOS, přidávání videí do fronty a výzvy k pokračování ve sledování.

Díky těmto vylepšením YouTube nadále posiluje svou pozici jako lídra v oblasti streamování videí a zajišťuje, že předplatitelé Premium mají přístup k nejmodernějším funkcím a nejlepšímu možnému zážitku.

Zdroj: ittb.cz