Foto: Freepik

Vývojáři z Warner Bros. Games a Avalanche Software potvrdili, že se pracuje na pokračování úspěšného akčního RPG Hogwarts Legacy. První díl se v roce 2023 stal jednou z nejprodávanějších her na několika klíčových trzích, včetně USA, což vydavatelství přineslo obrovský komerční úspěch. Tento titul nejen že ukázal potenciál her zasazených do kouzelného světa Harryho Pottera, ale také připravil půdu pro další podobné projekty.

Zprávy o vývoji pokračování se začaly objevovat krátce po úspěšném vydání prvního dílu. Několik náznaků a inzerátů dávalo tušit, že se připravuje něco většího, a tato spekulace nyní potvrdil i finanční ředitel společnosti Warner Bros. Discovery, Gunnar Wiedenfels. Na konferenci Bank of America uvedl, že druhý díl Hogwarts Legacy je jedním z nejvýznamnějších projektů společnosti na několik příštích let. „Nástupce Hogwarts Legacy je samozřejmě v horizontu několika let jednou z největších priorit,“ řekl Wiedenfels a zdůraznil, že tento projekt hraje klíčovou roli ve strategii růstu firmy.

Hra Hogwarts Legacy přinesla hráčům možnost prozkoumat magický svět Bradavic a jeho okolí v otevřeném světě, přičemž umožňovala hráčům vytvářet vlastní příběh v éře před událostmi známými z knih J.K. Rowlingové. Díky volnosti v rozhodování, pohlcujícímu prostředí a různorodým magickým aktivitám hra získala obrovské množství fanoušků napříč všemi věkovými kategoriemi. Úspěch tohoto prvního dílu způsobil, že fanoušci po celém světě začali okamžitě spekulovat, co přinese pokračování.

Přestože na Hogwarts Legacy 2 si hráči pravděpodobně ještě několik let počkají, Warner Bros. Games mezitím přináší další hry, které využívají kouzelnickou licenci. Tento týden vyšel titul Harry Potter: Quidditch Champions, který se zaměřuje na oblíbený kouzelnický sport – famfrpál. Vedle toho byla oznámena také remasterovaná kolekce dvou her LEGO Harry Potter, která se chystá nabídnout fanouškům novou příležitost ponořit se do kouzelného světa prostřednictvím populárních LEGO postaviček.

Proč je Hogwarts Legacy 2 pro Warner Bros. tak významným projektem? Především díky tomu, že se jedná o univerzum, které má obrovský potenciál k dalšímu rozvoji. Od premiéry filmů, přes knižní ságu až po hry se fanoušci Harryho Pottera stále vracejí k tomuto kouzelnickému světu. Zatímco knihy a filmy vyprávěly příběh chlapce, který přežil, herní adaptace nabízejí hráčům šanci stát se součástí tohoto světa a prožít své vlastní dobrodružství. Úspěch Hogwarts Legacy ukázal, že zájem o takové tituly stále existuje a dokonce roste.

Navíc, hry jako Hogwarts Legacy využívají sílu moderních technologií k vytváření imerzivních světů, což umožňuje hráčům prozkoumávat Bradavice způsobem, jaký si dříve mohli jen představovat. To, že se Warner Bros. chystá pokračovat v rozšiřování této franšízy, jen dokazuje, že magický svět Harryho Pottera je stále živý a plný neomezených možností.

Když se podíváme na současný stav videoherního průmyslu, je jasné, že hry na motivy filmů či knih se těší velké popularitě, zvláště pokud hráčům umožňují interakci s oblíbenými postavami či světy. V případě Hogwarts Legacy navíc hra nabídla hráčům možnost vstoupit do světa Harryho Pottera jako jedinečný hrdina, což je přístup, který hráči jednoznačně ocenili.

V závěru můžeme říci, že budoucnost kouzelnického světa ve videoherním průmyslu vypadá více než slibně. Hogwarts Legacy 2 je jasným důkazem, že Warner Bros. hodlá i nadále rozšiřovat a vylepšovat herní zážitky, které hráče vtáhnou do světa magie a kouzel. Nezbývá než se těšit na to, co nám přinese příští díl a jaké nové magické výzvy na nás čekají.

Zdroj: Variety.com (odkaz)