Foto: Freepik

Co to znamená?

Není to poprvé, co se takové záhadné stránky objevily na Metacriticu. Podobná situace nastala například s Grand Theft Auto 6, kdy se stránka objevila několik měsíců před oficiálním oznámením. Stejně tomu bylo i u Resident Evil 4 Remake: Gold Edition, který byl potvrzen krátce poté, co se jeho stránka začala objevovat na různých agregátorech. Z toho důvodu by se mohlo zdát, že přítomnost stránky pro Resident Evil 9 by mohla znamenat, že se něco chystá – možná už v dohledné době.

Na druhou stranu, jak víme, některé stránky na Metacriticu mohou být výsledkem velmi předčasných záznamů nebo dokonce chyb. Například Half-Life 3 má na Metacriticu svoji stránku už roky, a přesto o oficiálním vydání této hry stále nic nevíme. Existuje také možnost, že někdo zaregistroval stránku, aniž by byla nějak přímo propojená s Capcomem, což se na podobných platformách občas stává.

Resident Evil
Resident Evil

Foto: Freepik

Co nás tedy čeká v Resident Evil 9?

Jestliže bude Resident Evil 9 skutečně brzy oznámen, otázkou zůstává, kam se příběh série vydá. Zatímco příběhová linie Winters skončila ve Village, stále je tu mnoho nezodpovězených otázek ohledně postav jako Chris Redfield nebo o dalších hlavních liniích příběhu. Navíc, Resident Evil 7 byl velkým odklonem od akčnějšího stylu předchozích dílů, což vyvolává otázku, zda Capcom bude opět inovovat a přinese něco zcela nového.

Resident Evil 9 by mohl být jakýmkoli příběhem odehrávajícím se v jakémkoli prostředí. Po menším úspěchu Village možná přijde čas na další velkou změnu ve stylu a atmosféře. Zatím ale není nic potvrzeno a můžeme jen spekulovat, co Capcom pro tuto populární sérii plánuje dál.

Měli bychom být nadšení?

Historie ukazuje, že se v případě záhadných stránek na Metacriticu často jedná o předzvěst něčeho skutečného. Nicméně není důvod se předčasně radovat. Možná na oznámení Resident Evil 9 budeme čekat ještě několik měsíců, nebo se dozvíme více už brzy. Ať už se stane cokoli, fanoušci této série mohou zůstat nadšení z toho, co Capcom přinese dál.

Mezitím můžeme čas strávit hraním dalších her, ať už je to seznam těch nejlepších zombie her, nebo dalších připravovaných PC titulů, které mají potenciál stát se hitem.

Zdroj: PCGamesn.com (odkaz)