Foto: Freepik

Spotify se neustále snaží zlepšovat uživatelský zážitek, a to zejména pro své Premium uživatele. Po nedávném představení AI generovaných playlistů v USA přichází nová funkce, která cílí na situace, kdy není k dispozici připojení k internetu. Funkce Offline Backup nyní nabízí jednoduché řešení pro poslech hudby na místech, kde by se běžné streamování mohlo stát nemožným, například během letu nebo výletů do přírody. Uživatelé si už nemusí manuálně stahovat jednotlivé písničky – Spotify to udělá za ně.

Automatické playlisty bez připojení

Offline Backup přináší něco, co Spotify dříve nenabízelo – automaticky sestavený playlist z nedávno přehrávaných a zařazených skladeb do fronty. Tato funkce je navržena tak, aby fungovala zcela bez potřeby manuálního zásahu. To znamená, že uživatelé Premium již nebudou muset stahovat skladby předem do svého zařízení, jak tomu bylo doposud u klasického offline režimu. Playlist se připraví sám a čeká na chvíli, kdy zmizí připojení k internetu.

Evoluce na základě poslechu

Jednou z hlavních výhod nové funkce je, že se učí na základě uživatelského chování. Čím více hudby posloucháte, tím lépe se Offline Backup přizpůsobuje vašim preferencím. Využívá také již existující cache na vašem zařízení, aby vám mohl nabídnout to, co jste si už oblíbili. Playlist se neustále vyvíjí, takže pokaždé, když se ocitnete offline, bude vaše hudební záloha přesně laděná na váš vkus.

Spotify App
Spotify App

Foto: Freepik

Jak funkci aktivovat

Funkce Offline Backup není automaticky zapnuta, uživatel si ji musí aktivovat v nastavení aplikace Spotify. Tuto možnost najdete v sekcích Data Saving a Offline nebo Storage. Jakmile zapnete přepínač pro Offline Listening, funkce začne pracovat. Uživatelé musí mít přehráno alespoň pět skladeb, aby se playlist mohl vytvořit.

Po aktivaci funkce se při přechodu do offline režimu playlist automaticky objeví na domovské stránce aplikace Spotify. Uživatelé si ho mohou libovolně filtrovat a třídit, podle toho, jaký mají právě hudební vkus. Výhodou je i možnost přidat playlist do vaší knihovny, což usnadní přístup i ve chvílích, kdy se vrátíte k připojení.

Offline Backup pro Premium uživatele po celém světě

Funkce je dostupná pro všechny uživatele služby Spotify Premium a její nasazení probíhá globálně. Pokud po aktivaci funkce stále nevidíte svůj playlist v offline režimu, Spotify doporučuje zkontrolovat, zda máte nejnovější verzi aplikace. Je možné, že funkce ještě nemusí být dostupná pro všechny uživatele současně, ale její rozšíření se postupně rozšiřuje.

Spotify se dlouhodobě zaměřuje na vylepšení uživatelské zkušenosti a přizpůsobování svých funkcí každodenním potřebám posluchačů. S novou funkcí Offline Backup se poslech hudby bez připojení k internetu stává ještě jednodušším a přirozenějším. Nezáleží na tom, zda se nacházíte na dlouhém letu nebo v divočině bez signálu – vaše oblíbené skladby budete mít vždy po ruce.

Nová funkce Offline Backup je dalším krokem Spotify směrem k tomu, aby uživatelům přinášela co největší pohodlí a flexibilitu při poslechu hudby. Vzhledem k tomu, že se jedná o funkci exkluzivně pro Premium uživatele, má tato inovace za cíl přilákat nové uživatele k placené verzi služby, která již nyní nabízí řadu benefitů, včetně stahování skladeb pro offline poslech, přístupu k vyšší kvalitě zvuku a zbavení se reklam.

Tato funkce může být vítanou změnou pro mnoho lidí, kteří často cestují letadlem nebo tráví čas na místech bez stabilního připojení k internetu. Spotify tak reaguje na rostoucí potřebu flexibility v digitálním světě, kde si lidé cení možnosti mít své oblíbené skladby vždy u sebe, bez ohledu na to, kde se právě nacházejí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)