Foto: Freepik

Nový začátek pro Jamese Bonda

V rámci Projectu 007 se IO Interactive rozhodlo jít cestou, která není svázaná s žádným z již existujících Bondových filmů. Místo toho studio dostalo možnost vytvořit úplně novou verzi Jamese Bonda, která bude vyvinuta speciálně pro herní svět.

Jak uvedl Hakan Abrak, CEO IO Interactive, „To, co je na tomto projektu vzrušující, je to, že máme možnost vytvořit úplně nový příběh. Není to žádná adaptace filmu, ale zcela originální děj, který bychom rádi rozvinuli v budoucí trilogii. A co je ještě důležitější, pracujeme na mladém Bondovi, kterého mohou hráči považovat za svého a růst s ním.“

Projekt si dává za cíl definovat Bonda pro hráče na dlouhá léta dopředu. Bond, jakého známe, je ikonická postava s bohatou historií. Nyní IO Interactive přichází s vlastním pojetím tohoto tajného agenta a zaměřuje se na mladší verzi této postavy, která ještě nezažila všechny ty velkolepé špionážní akce, které si spojujeme s filmovým Bondem. Tento mladý Bond bude postava, která se bude vyvíjet spolu s hráči, což je unikátní koncept v herním světě.

James Bond
James Bond

Foto: Freepik

Vývoj jde podle plánu

IO Interactive potvrdilo, že produkce Projectu 007 jde „úžasně dobře“. I když zatím neznáme přesné datum vydání, Abrak uvedl, že doufá, že tato hra bude jen začátkem pro další Bond tituly. „Chci věřit, že vytvoříme něco, co bude definovat Jamese Bonda v hrách pro následující roky,“ dodal Abrak. „A nejen jednu hru, ale celý herní vesmír, ve kterém si hráči mohou užívat Bonda po mnoho let.“

Příběh a mechaniky hry

Jedním z hlavních aspektů, kterými se Project 007 odlišuje, je důraz na původní příběh. Nejedná se o adaptaci některého z Bondových filmů, ale o zcela novou kapitolu v jeho životě. Hráči budou svědky toho, jak se mladý Bond stává legendárním špiónem, kterého známe z filmového plátna.

Studio si klade za cíl přinést do hry nejen kvalitní akční scény, na které jsou hráči zvyklí z Hitman série, ale také hlubší příběhovou linku s vývojem postav a morálními volbami. Bond v této hře nebude jenom bezchybným agentem, ale mladým mužem, který dělá chyby a učí se z nich. Tento přístup přidává do herního světa vrstvu autenticity a umožní hráčům prožít Bondovy začátky zcela novým způsobem.

Spolupráce s Bondovým týmem

Aby se zajistilo, že hra bude věrná duchu Jamese Bonda, IO Interactive úzce spolupracuje s rodinou, která spravuje práva na tuto slavnou postavu. Tato spolupráce umožňuje studiu přinést do hry všechny klíčové aspekty Bondova světa – od stylového akčního prostředí až po ikonické gadgety a špionážní techniky.

Nové technologické možnosti

S moderními technologiemi má studio možnost přinést do herního světa Jamese Bonda zážitek, který hráči dosud nezažili. Herní svět by měl být propracovaný, s detailními lokacemi inspirovanými skutečnými špionážními destinacemi. Příběhové mise budou zahrnovat tajné operace, infiltraci, boj i honičky, což by mělo nabídnout komplexní herní zážitek.

Budoucnost Bond her

Jedním z velkých otazníků je budoucnost herního světa Jamese Bonda. Pokud se Project 007 setká s úspěchem, IO Interactive má v plánu rozvinout herní vesmír Bonda, který bude postupně růst a obohacovat se o nové příběhy a postavy. Ačkoli se o dalších titulech zatím spekuluje, vývojáři se netají ambicí vytvořit trilogii, která by mohla přinést Bonda zpět na výsluní i v herním světě.

Co čeká hráče?

Project 007 slibuje být nejenom akční hrou, ale také hlubokým příběhovým zážitkem, který odhalí novou verzi Jamese Bonda. Hráči se mohou těšit na to, jak budou formovat osud mladého agenta a sledovat jeho vývoj v průběhu několika her. V kombinaci s prvotřídní grafikou, dynamickými herními mechanismy a promyšleným příběhem má tato hra velký potenciál oslovit nejen fanoušky Bonda, ale i širší herní komunitu.

Na Project 007 si zatím musíme počkat, ale už teď je jasné, že jde o ambiciózní projekt, který může změnit způsob, jakým vnímáme herní adaptace slavného britského agenta. A pokud vše půjde podle plánu, máme se v budoucnu na co těšit.

Zdroj: Gamespot.com (odkaz)