Foto: Pixabay

O čem je Fortnite?

Základním principem či prvkem této battle royale hry je stav, kdy se 100 hráčů shromáždí na jedné mapě a soutěží o přežití. Hráči se vysadí na opuštěném ostrově, kde musí shromáždit zbraně, stavební materiál i další zdroje, které potřebují pro přežití a boj proti ostatním hráčům.

Na počátku je mapa velká a je prostor pro to, aby si každý osvojil určitou část mapy bez zbytečných bojů. Poté se ale mapa začne zmenšovat a to nutně vede k častějším bojům a vzájemné interakci. To, co dělá z Fortnite jedinečnou hru je kombinace boje s možností stavět a vyvíjet obrané struktury či připravovat taktické výhody. Díky tomu zde máme poněkud hlubší možnost rozvoje strategického myšlení.

Sociální interakce ve Fortnite

Na Fortnite se můžete také koukat jako na hru s možnými sociálními interakcemi. Jednotlivý hráči se mohou postupně připojovat ke svým přátelům a společně tvořit týmy a zapojovat se do velkých online turnajů. Jednoduše tak vznikají přátelství napříč celým světem. Vývojáři Fortnite dokázali navíc vytvořit mikrotrh v rámci hry, kde si uživatelé mohou zakoupit nejrůznější předměty, vzhled či další předměty a personalizovat tak svou osobnost.

Vývojáři se neustále snaží přicházet s novými mapami, herními režimy, zbraněmi, kosmetickými přeměty a do budoucna se hovoří i o virtuální realitě. Rozhodně musíme uznat, že Fortnite přinesl do herního průmyslu zase nový pohled na uživatelský zážitek. Tento týden je navíc Fortnite včetně tzv. „add-ons“ zcela zdarma.

Zdroj: Fortnite.com (odkaz), epicgames.com (odkaz)