Foto: Freepik

Nezapomenutelné historky z natáčení

Herci seriálu Červený trpaslík se podělili o mnoho veselých příhod z natáčení. Craig Charles vzpomínal na návraty z divokých večírků v Manchesteru a zmínil, jak Robert Llewellyn (Kryton) trávil hodiny v maskérně od brzkých ranních hodin, aby byl připraven na natáčení. Danny John-Jules (Kocour) se prý velmi pečlivě připravoval na své scény, což zahrnovalo i hlasité zkoušení různých variant příchodů na plac. Chris Barrie s úsměvem dodal, že Danny vždy přišel za tvůrcem Dougem Naylorem s návrhy, které pak s křikem a tancem opakoval celé hodiny.

Polibek, který trval věčnost

Jedním z vrcholů vystoupení byla vzpomínka na pátý díl sedmé epizody nazvaný „Stesk“, kde Lister ve snu líbá Rimmera. Chris Barrie vtipkoval, že polibek trval věčnost, a Craig Charles dodal, že nikdy neviděl na place tolik lidí, jako při natáčení této scény. Popisoval, jak došlo i na francouzské polibky s jazyky, a že samotná scéna trvala mnohem déle, než se nakonec objevilo v seriálu. Barrie vše završil slovy: „Přál bych si, aby to trvalo ještě déle!“

České a zahraniční dabingy

Herci poprvé slyšeli český dabing svého seriálu, což je velmi pobavilo. Craig Charles pochvaloval práci českých dabérů a přiznal, že česká verze zní ještě vtipněji než originál. Barrie doplnil, že v Japonsku ho dabovali hlubokým hlasem, zatímco ve Španělsku velmi vysokým, což mu údajně přináší zájem ze strany mužů.

Dárky od fanoušků

Během akce obdrželi oba herci dárky od fanoušků a pořadatelů. Chris Barrie byl dojat kresbou, na níž byl zobrazen jako Rimmer řídící auto, což potěšilo jeho sběratelskou vášeň pro stará auta. Craig Charles si zase užil moment, kdy dostal obrázek Listera u DJského mixážního pultu.

Zdroj: Blesk.cz (odkaz)