Foto: Freepik

The Rogue Prince of Persia představuje zcela nový příběh, který není propojen s předchozími díly série. Hlavním hrdinou je perský princ, který od narození vlastní kouzelný amulet umožňující mu vrátit se v čase na poslední bezpečné místo po smrti. Tento amulet mu pomohl zdokonalit jeho akrobatické a bojové dovednosti, ale také ho učinil poněkud zbrklým v rozhodování.

Jedna z jeho neuvážených akcí spustí invazi nebezpečné armády Hunů, vedené zlovolným náčelníkem Nogaiem, který je posedlý temnou magií. Princ musí nyní ubránit své město Ctesiphon a jeho obyvatele. Hra nabídne emocionální a nelineární vyprávění, kdy se princ setkává s různými obyvateli města a zažívá s nimi klíčové události. Atmosféru hry podtrhne stylizovaná komiksová grafika a soundtrack kombinující elektronickou hudbu s východními melodiemi.

Hratelnost

The Rogue Prince of Persia je rogue-lite akční plošinovka s důrazem na rychlé souboje a akrobatické pohyby. Hráči budou prozkoumávat procedurálně generované úrovně plné pastí a dalších nástrah, kde využijí širokou škálu akrobatických dovedností včetně ikonického běhání po zdi. Tyto dovednosti se uplatní i v soubojích, kde princ použije různé primární a sekundární zbraně jako dýky, meče, sekery, oštěpy, štíty, luky a háky. Každá zbraň nabídne jedinečný styl boje, který lze přizpůsobit podle potřeby.

Kromě zbraní bude princ ovládat i různé útočné schopnosti, například možnost zapálit nepřítele po odkopnutí na zeď. Tyto schopnosti se postupně odemykají a vylepšují. Způsobů, jak posílit svou postavu, je mnoho, ale zatím není jasné, které z nich si princ zachová po smrti a které bude muset znovu získávat.

Multiplayer a další informace

The Rogue Prince of Persia bude čistě singleplayerovou hrou bez jakékoli formy multiplayeru. Trailery a další videa lze nalézt na oficiálním YouTube kanálu vydavatele Ubisoft, a obrazové materiály jsou k dispozici na oficiálních stránkách hry.

Recenze a hodnocení hry zatím nejsou k dispozici, ale očekává se, že se objeví na platformách jako Metacritic a OpenCritic po vydání hry. Pro hráče na PC jsou již známy hardwarové požadavky, které zahrnují minimálně procesor Intel i5-8600 nebo AMD Ryzen 5 3600, grafickou kartu GTX 1060 3GB nebo AMD Radeon RX 5500XT, a 8 GB RAM. Doporučené požadavky jsou obdobné, ale s výkonnějšími verzemi těchto komponent.

S příchodem The Rogue Prince of Persia se fanoušci mohou těšit na nové dobrodružství, které slibuje nejen intenzivní akci a fascinující příběh, ale také návrat ke kořenům série s moderními herními mechanikami a atraktivním vizuálním zpracováním.

Zdroj: TheRoguePrinceOfPersia.com (odkaz)