Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Jako vášnivý hráč a technologický recenzent jsem se rozhodl otestovat bezdrátová herní sluchátka Trust GXT491P FAYZO Wireless Headset v nápadné fialové barvě. Na první pohled tato sluchátka zaujmou svým designem a příslibem vysoké kvality zvuku, což mě přimělo podívat se na ně blíže a zjistit, zda skutečně splňují očekávání.

Design a konstrukce

Trust GXT491P FAYZO Wireless Headset se může pochlubit uzavřenou konstrukcí, která účinně tlumí okolní hluk. Tato funkce je pro herní sluchátka klíčová, protože umožňuje hráčům ponořit se do hry bez rušení. Fialová barva dodává sluchátkům moderní a stylový vzhled, který je dále umocněn RGB podsvícením. Hmotnost 290 gramů je relativně lehká a po delším používání jsem nezaznamenal žádné nepohodlí. Otočné mušle poskytují flexibilitu při poslechu pouze jedním uchem, což je praktické, když potřebujete být v kontaktu s okolím.

Zvuková kvalita

Zvuková kvalita je u herních sluchátek zásadním parametrem a Trust GXT491P v tomto ohledu nezklame. Frekvenční rozsah od 20 Hz do 20 000 Hz zaručuje, že uslyšíte každý detail od hlubokých basů až po jasné výšky. Sluchátka disponují měniči o velikosti 50 mm, které poskytují silný a čistý zvuk. Citlivost 100 dB/mW přispívá k vysokému akustickému výkonu, což znamená, že i při nižší hlasitosti je zvuk zřetelný a kvalitní.

Největším lákadlem je však podpora prostorového zvuku 7.1. Tento prostorový zvuk výrazně zvyšuje herní zážitek, protože hráč může přesně lokalizovat zdroje zvuku ve hře. Ať už jde o kroky protivníka nebo výstřely, prostorový zvuk přináší významnou výhodu v konkurenčním hraní.

Bezdrátové připojení a výdrž baterie

Trust GXT491P FAYZO nabízí flexibilitu v připojení prostřednictvím Bluetooth a radiofrekvenční technologie. Bezdrátové připojení fungovalo bezchybně, s minimálním zpožděním zvuku, což je pro hry kriticky důležité. K dispozici je také možnost připojení přes 3,5mm Jack, což je užitečné, pokud se baterie vybije.

Integrovaná baterie poskytuje až 22 hodin nepřetržitého hraní, což je více než dostatečné pro většinu herních sezení. Během testování jsem zjistil, že sluchátka skutečně dosahují této výdrže a nabíjení je rychlé a bezproblémové.

Mikrofon a komunikace

Pro online hraní je kvalitní mikrofon nezbytný. Sluchátka Trust GXT491P jsou vybavena všesměrovým mikrofonem s citlivostí 100 dB/mW. Mikrofon je sklápěcí a odnímatelný, což přidává na praktičnosti. Během testů byl zvuk přenášený mikrofonem čistý a bez šumu, což je ideální pro týmovou komunikaci.

Volume Mixer Shot – Revoluční funkce

Jednou z největších inovací, kterou Trust GXT491P FAYZO Wireless Headset přináší, je funkce Volume Mixer Shot. Tato funkce umožňuje uživatelům jemně ladit hlasitost různých audio zdrojů přímo na sluchátkách. Chcete si užívat zvuk hry a chatovat nebo poslouchat hudbu na telefonu současně? Trust GXT491P vám to umožní! Díky duální bezdrátové funkci můžete současně připojit svůj PC/konzoli a telefon prostřednictvím ultra nízkolatenčního 2.4 GHz USB přijímače a Bluetooth. Tento inovativní ovládací prvek vám dává možnost upřednostnit, zda chcete více slyšet hru, chat nebo hudbu, což přidává zcela novou úroveň flexibility a pohodlí při hraní. Volume Mixer Shot tak přináší revoluční zážitek pro všechny hráče, kteří chtějí mít kontrolu nad svým zvukovým prostředím.

Foto: poskytnuto společností Trust, se souhlasem společnosti

Ovládání a další funkce

Ovládání hlasitosti je snadné díky integrovanému ovladači, který je intuitivní a dobře umístěný. Funkce ztlumení mikrofonu je také velmi užitečná, když potřebujete rychle vypnout svůj hlas bez hledání tlačítka na obrazovce.

Kompatibilita

Trust GXT491P je kompatibilní s PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, což pokrývá většinu hlavních herních platforem. Při testování na všech těchto platformách jsem nezaznamenal žádné problémy s kompatibilitou ani zpoždění zvuku.

Závěr

Trust GXT491P FAYZO Wireless Headset fialová představuje výbornou volbu pro každého hráče, který hledá kvalitní bezdrátová herní sluchátka. Výborná zvuková kvalita, dlouhá výdrž baterie, pohodlné nošení a stylový design dělají z těchto sluchátek skvělého společníka pro dlouhá herní sezení. Prostorový zvuk 7.1 a možnost bezdrátového připojení poskytují značnou výhodu v konkurenčním hraní. 

Nová funkce Volume Mixer Shot přináší nebývalou úroveň kontroly nad zvukovými zdroji, což z těchto sluchátek činí opravdového herního favorita. Trust GXT491P se skutečně ukázaly jako spolehlivá a výkonná sluchátka, která stojí za zvážení díky své schopnosti přizpůsobit zvukové prostředí přesně podle vašich potřeb.

 

Děkujeme společnosti Trust za zapůjčení bezdrátových sluchátek Trust GXT491P FAYZO WIRELESS HEADSET.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Trust